Estarà El nacionalisme afectant als catalans?

Per a moltes persones que veuen el problema catalana des de fora la coincidència en les seves opinions està en el fet que és en el nacionalisme que rau el problema dels catalans, per tant cal revisar que tant és això cert.
Aquesta molt bé que els catalans defensin la seva nació, que conservin les seves tradicions i se sentin orgullosos, ja que quan es té cura alguna cosa és perquè això es vol, com quan cuides els teus béns amb l’ajuda dels serrallers, és clar que ho fas perquè aprecies teus béns.
Els serrallers coincideixen que quan algú els contracten és perquè tenen un amor propi pels seus béns, i per això inverteixen en mantenir-los protegits, de la mateixa manera, així també els catalans se senten molt orgullosos de la seva comunitat.
És cert que hi ha raons històriques i culturals que diferencien Catalunya de la resta d’Espanya i que podria dir-se que això mereix ser una nació independent, però la realitat és que farà mateix Catalunya és part d’Espanya, i això cal respectar-lo.

És possible que en un futur, les condicions de negociació amb el govern d’Espanya siguin vistes des d’un altre punt i llavors la independència es pugui aconseguir, però per ara això és bastant difícil, així que no crec que per molt es pugui aconseguir independència a Catalunya .

És molt important enfocar ara en els problemes reals que enfronta Catalunya ja que si bé és cert que la independència és una espina que molts catalans es volen treure, aquest no és el problema més greu al qual s’enfronten els catalans, per això cal prioritzar-los.

Ser nacionalista no és un defecte, sinó una virtut

Per a molts, ser nacionalistes és un defecte, i la realitat és que no ho és, ja que és molt bonic veure com hi ha persones que tenen un amor profund per la seva nació, i això no només de de relacionar al tema independentista, sinó que es de relacionar amb amor a tot el que és de la seva nació.
En el cas de Catalunya hi ha qui confonen l’ésser nacionalista amb estar a favor de la independència, i la realitat és que ser nacionalista va molt més enllà d’només voler una independència, per això és que cal estar conscients que són coses diferents.
Els independentistes s’han valgut de molts nacionalistes per aconseguir els seus propòsits, i és que la majoria dels catalans, els quals tenen sentiments nacionalistes, estiguin a favor d’un procés d’independència, la qual cosa és un abús, això al meu entendre molt particular.
A causa d’aquesta confusió entre nacionalisme i independentisme, molts catalans s’han enfrontat, i s’ha arribat fins al punt de pensar que tots els nacionalistes han d’estar a favor de la independència, ja que en cas contrari no es poden cridar nacionalistes.
El problema a Catalunya és molt complex, però cal tenir en compte que ser nacionalista és tenir amor per tot Catalunya, i està permès que els que diuen ser-ho no estiguin a favor d’una independència a hores d’ara, ja que això portaria seriosos problemes a l’ comunitat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *